Sider

søndag 10. oktober 2010

Hvilke råd er best når det gjelder kosthold og det å gå ned i vekt?

Man hører stadig i nyhetene om hva man bør spise, hva man ikke bør spise for å holde seg sunn og slank. Men hvilke råd skal man høre på? Mindre fett og magre ting...mer fett og lav karbo...kutte ut brød og poteter...måltidserstattere...ketolyse. Det er jammen ikke lett å vite. Det viktigste er at du finner noe som passer for deg.


Fant denne artikkelen i VG i dag, men tittelen: "Kostrådene spriker i alle retninger"

Bør du spise mindre kjøtt, eller mer? Bør alle som skal ned i vekt, kutte ut brød og poteter? Både kostrådene som florerer i media og forskningsresultater ser ut til å sprike i alle retninger.

- Som forbruker kan du stole på de norske offisielle kostrådene, mener Jøran Hjelmesæth, leder for Senter for Sykelig Overvekt i Helse Sør-Øst ved sykehuset i Tønsberg.

- Kostrådene er utarbeidet og oppdateres etter nøye gjennomgang av internasjonal forskning, sier Hjelmesæth, som også er leder for Norsk forening for fedmeforskning.

- Kostrådene anbefaler et variert kosthold med grove korn- og brødvarer, fisk, magre kjøtt- og meieriprodukter, vegetabilsk fett fremfor animalsk, samt minst tre porsjoner grønnsaker og to porsjoner frukt daglig.

Les hele artikkelen på: http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=10025069

Ingen kommentarer: